MAAK EEN KOSTENRAMING VAN JE ZIEKENHUISOPNAME

 


Op de website van het UZG kan je voortaan zelf een kostenraming opstellen van verschillende veelvoorkomende behandelingen.

In een handomdraai krijg je dan het geschatte totaalbedrag te zien, maar ook meer gedetailleerde info zoals verblijfskosten en honoraria. Je leest er ook per behandeling hoelang je normaal gezien in het ziekenhuis moet verblijven.

Het verloop van een ziekenhuisopname kan nooit met zekerheid worden voorspeld. Een raming geeft je een idee van de kostprijs, maar de uiteindelijke factuur kan door onverwachte omstandigheden afwijken.

Surf naar onderstaande link:

https://uzgent.be/patient/facturen-en-betalingen/maak-een-kostenraming-van-je-ziekenhuisopname?fbclid=IwAR2N7p8fpUebvCx65kvclNiUsBHeuru0U_Ri8byTfzgRwPx3c3cOcYk6igM

Bereikbaarheid UZ Gent tijdens de werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vandaag met een complete renovatie van het wegdek en de bruggen op het knooppunt Zwijnaarde bij Gent. De volledige werken zullen maar liefst twee jaar duren en zullen een grote impact hebben op het auto- en vrachtverkeer in de stad en in zuidelijke randgemeenten zoals Melle en Merelbeke.

 

Vanaf vandaag tot en met november 2023 werkt de aannemer aan de westelijke kant van het knooppunt. In 2024 komt de oostelijke kant aan de beurt. In het komende jaar zijn er drie fasen.

Fase 1: voorbereidende werken van 27 maart tot 2 april 2023

 

De aannemer verbetert de pechstrook zodat het verkeer tijdens de eigenlijke werken in de volgende fase langs de werfzone kan rijden. Het verkeer van de E17 dat naar de E40 richting Oostende wil, heeft dan maar één rijstrook. In de ochtend- en avondspits zal dat voor extra files op de E17 vanuit het centrum van Gent en Antwerpen zorgen.

 

 

Fase 2: van 3 april t.e.m. 24 augustus 2023, twee aansluitingen dicht

 

Vanaf 3 april start de grote hinder voor het verkeer. Verkeer dat vanuit Antwerpen, Gentbrugge, het centrum van Gent of het

UZ Gent komt, kan niet meer naar de E40 richting Brussel. Je kan omrijden via de E17 richting Antwerpen en in Destelbergen de R4 richting Merelbeke kiezen. Daar kan je de E40 op.

Op de E40 vanuit Brussel zal de E17 richting Kortrijk ook niet meer bereikbaar zijn. Je kan op verschillende manieren omrijden. Ofwel sla je in Merelbeke al af naar de R4 en in Destelbergen bereik je dan de E17 richting Kortrijk. Of je kiest in Merelbeke voor de R4 richting Drongen; bij Flanders Expo rij je via The Loop naar de E40 en zo via Zwijnaarde naar de E17.

 

 Fase 3: van 25 augustus tot november 2023

 

 

Vanaf 25 augustus werkt de aannemer op de afrit van de E17 vanuit Antwerpen naar de E40 richting Oostende. Het verkeer kan hier langs de werfzone maar beschikt maar over één rijstrook.

Info: VRT NWS.

 

 

De omleidingen zijn goed aangeduid maar vertrek op tijd naar het UZ want ook als er geen werken zijn, kan het traag gaan bij het binnenrijden en vooral op dins- en donderdagen is het zoeken naar parking.

 

WE BOUWEN EEN GLOEDNIEUW CENTRAAL ONTHAAL

Op maandag 24 april starten de werken aan een gloednieuw centraal onthaal. Het gebouw komt op het plein voor de K12 (ingang 12) en het kinderziekenhuis (ingang 10). We nemen het begin volgend jaar in gebruik.

We centraliseren onze aanmeld- en inschrijfbalies en infopunten in één gebouw om je nog beter te kunnen ontvangen. Het nieuwe onthaalpaviljoen wordt karaktervol, met het nodige comfort en veel licht.

BEPERKTE HINDER

Nu en dan veroorzaken de werken mogelijk wat lawaai-, stof- of verkeershinder. De parkeerplaatsen voor mensen met een beperking en huisartsen aan ingang 12 verdwijnen. Je kan parkeren in het parkeergebouw, daar vind je rolstoelen naast de lift. Je kan er ook de campustaxi oproepen. Die brengt je gratis naar je bestemming op de UZ-campus.

Het nieuwe onthaalpaviljoen wordt een tijdelijk gebouw. Met Project U werken we aan het ziekenhuis van de toekomst met een permanent centraal onthaal.

 

Privacy bij hospitalisatie in UZGent

Word je binnenkort opgenomen in ons ziekenhuis? Dan krijg je een persoonlijke privacy code die je kan delen met familieleden en vrienden.

Met de code kunnen ze telefonisch naar je gezondheidstoestand vragen. Zo beschermen we je privacy.

De privacy code staat op het infodocument dat je bij aanmelding krijgt."

Parkeren in UZ Gent : gratis parkeren mogelijk onder voorwaarden.

Polipatiënten die langdurig of frequent behandeld worden hebben de mogelijkheid een abonnementskaart te bekomen, met een beperkte geldigheidsduur van maximum 3 maanden, afhankelijk van de duur van de behandeling. Onder langdurige of frequente behandeling wordt begrepen: gemiddeld 3 keer per week gedurende 1 maand, gemiddeld 2 keer per week gedurende 2 maanden, gemiddeld 1 keer per week gedurende 3 maanden.
De gemotiveerde aanvraag gebeurt door de hoofdverpleegkundige, de behandelende zorgverstrekker, of de onthaalmedewerker op het daartoe bestemde formulier .
Hospitalisatiepatiënten krijgen na 15 dagen hospitalisatie per patiënt één abonnementskaart uitgereikt met een beperkte geldigheidsduur van maximum 3 maanden, afhankelijk van de geplande opnameduur. De gemotiveerde aanvraag

gebeurt door de hoofdverpleegkundige, de behandelende zorgverstrekker of de onthaalmedewerker op het daartoe bestemd formulier .Ingeval de patiënt minderjarig is en de ouders niet samenwonend zijn, kunnen maximaal 2 gratis parkeerkaarten worden aangevraagd.
De gratis parkeerkaart is onbeperkt hernieuwbaar tegen afgifte van een nieuwe, gemotiveerde aanvraag, zolang de patiënt aan de voorwaarden voldoet.


BESLUIT : Na de transplantatie heb je lange tijd recht op gratis parkeren in het UZ, doe uw aanvraag bij het personeel van de polikliniek. Noteer dat op uw TO DO / TO ASK lijstje als je op consultatie gaat.

 

Personeel UZ in een nieuw jasje.

Wie vanaf maandag 17 oktober een bezoek brengt aan het UZ Gent, ontmoet medewerkers in een nagelnieuw blauwwit uniform. De nieuwe kledijlijn kwam tot stand dankzij een brede bevraging en grootschalige draagtesten met medewerkers van verschillende beroepscategorieën. De nadruk ligt vooral op patiëntvriendelijkheid, draagcomfort en duurzaamheid.

 

PATIËNTVRIENDELIJK

De basiskleuren – wit en blauw, de primaire kleuren in de UZ-huisstijl – moeten de kledij patiëntvriendelijker helpen maken. Eva Van Eeghem, stafmedewerker Facilitaire diensten: ‘Zie je een wit bovenstuk? Dan heb je de arts of verpleegkundige te pakken. Een blauw bovenstuk? Dan is dat iemand met een andere ziekenhuisfunctie. Zo zien onze patiënten in één oogopslag aan wie ze een vraag over hun medisch dossier kunnen stellen.’

UNIFORME UITSTRALING

‘Alle medewerkers – behalve dus de artsen en verpleegkundigen – gaan gekleed in hetzelfde blauwe jasje,’ legt Sarah Van Mossevelde, dienstverantwoordelijke Hoteldiensten, uit. ‘Zo draagt een schoonmaakmedewerker hetzelfde pak als een diëtist. Ook de medewerkers van Aanmelden en inschrijven dragen binnenkort een blauw jasje.’ Daisy Henderyckx, administratief medewerker Aanmelden en inschrijven bevestigt: ‘Ik ben blij dat wij aan het onthaal nu ook werkkledij dragen. De nieuwe kledij oogt niet alleen stijlvol, maar maakt ons ook beter herkenbaar bij patiënten.’

De medewerkers in het OK dragen donkerblauwe pakken die voldoen aan de Europese norm voor OK-kledij. De medewerkers van de Spoedgevallendienst en de bewakingsagenten blijven hun eigen, specifieke kledij dragen.

DUURZAAM EN COMFORTABEL

Eva Van Eeghem: ‘Onze nieuwe werkkledijleverancier biedt de stof Ecogreen© aan. Die stof is samengesteld uit rPet, polyester gemaakt van gerecycleerde PET-flessen, en Lyocell, een stof die in een milieuvriendelijk productieproces van houtpulp wordt gemaakt. De Lyocell-vezels maken de kledij sterk en vocht absorberend, en doen ze tegelijk zacht en licht aanvoelen.’

Voor de productie van alle kledij in het UZ Gent zijn er bijna 500.000 gerecycleerde halve literflesjes en 15.000 kg houtpulp van duurzaam beheerde eucalyptusbomen nodig. In vergelijking met de vorige kledij bespaart het UZ Gent 500.000 m³ water en stoot het 22.000 kg minder CO2 uit.

Frank Vermassen, hoofdarts UZ Gent: ‘Werkkledij moet in de eerste plaats functioneel zijn, maar duurzaamheid speelt in deze tijden ook een belangrijke rol. We moeten samen zorg dragen voor ons klimaat.’