Een ongeval ? Je bent alleen en bewusteloos ?

Je medische gegevens direct beschikbaar !

 

Informatie in de eerste minuten is van groot belang bij EHBO

Met een simpel betaalbaar Save-me SOS polsbandje kunnen hulpverleners snel achterhalen wat jouw belangrijke medische gegevens zijn en wie ze moeten bellen in geval van nood.

 

Plaats je medische gegevens op een polsbandje

Het principe is bij elk model steeds hetzelfde, je koopt een bandje met een lege QR code die je moet scannen om een leeg medisch dossier te openen dat je vervolgens op je iPhone of pc invult op basis van de gegevens van je zorgverlener. Minimaal vereist is een telefoonnummer van een persoon die men moet bellen bij nood want anders is de code niet actief.

Je hebt er belang bij om na het invullen van ziekte, bloedgroep, medicatie, allergie, protheses … en noem maar op, alles te laten nakijken op juistheid.

Als er iets wijzigt van je gegevens , stel het dan niet uit om het aan te passen in je persoonlijke account via je iPhone of PC.

 

Ingewikkeld ?

Voor de ene niet en de andere wel maar aarzel niet om hulp te  vragen aan iemand die dagelijks werkt met de toepassingen op iPhone of computer.

Veilig reizen in het buitenland

In België kan men bij een ongeval in het ziekenhuis op basis van je ID direct je medische gegevens oproepen maar in het buitenland lukt dit vaak niet. Daar is een polsbandje met je medische gegevens een handige oplossing. Gebruik daarom ook waar mogelijk Engelstalige terminologie.

 

Als je het polsbandje discreet gebruikt, zal niemand zomaar onopvallend jouw code kunnen scannen. Scannen moet gebeuren vanop korte afstand en met de juiste invalshoek, dus echt alleen mensen die je dat toestaat kunnen bij jouw gegevens.

 

Persoonlijk heb ik naast de vermelding van mijn transplantatiedatum, mijn medicatie maar ook mijn bloedgroep en het feit dat ik als donor ben toegevoegd. Er is ook voldoende ruimte voor andere informatie zoals allergieën en de stand van zaken van je vaccinaties bvb. laatste datum tetanusprik.

 

Wil je liever geen polsbandje ? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen het metalen plaatje met QR-code te gebruiken. Dat past makkelijk in je portemonnee, vastgemaakt aan een juweel of geklemd rond een handtas. Let dan wel goed op dat het plaatje niet gefotografeerd kan worden door snoodaards die valse plannen hebben met je gegevens.

 

Enkele nadelen naast de voordelen ...

Niet iedereen kent het gebruik. Zelfs bij hulpverleners is het nog niet altijd niet gekend. En soms scant de QR-code iets moeilijker door verkeerde lichtinval of houding. Bij het scannen moet de zorgverlener ook netwerk hebben en soms beetje geduld (tel tot 5).

 

Overzicht van wat er online te koop is :

safe-id.nl

Voor 8,95 euro aankoop en na 30 dagen 8,99 per jaar voor abonnement

Er bestaan verschillende systemen (metalen plaatje alleen, armbandje, stickers enz..). Je kan meerdere tags koppelen aan 1 abonnement.

Opletten voor privacy als je alleen sticker gebruikt.

Safe-iD heeft speciale mogelijkheden voor groepen als patientorganisaties, evenementen, goede doelen. Custom made producten zijn bespreekbaar en sponsoring altijd mogelijk. Neem daarvoor contact op met Erik Simons via info@Safe-iD.nl

Bol.com/sos-armband-medische-armband

24,95 euro verzending inclusief en geen verdere kosten

Het maken van een account om zelf je gegevens in te vullen is via thync.it

Er zijn 2 modellen maar bij één staat er alleen gedrukt ‘save me’ en bij een ander model de naam van de firma.

Als de hulpverlener het systeem niet kent dan zal het niet nuttig zijn.

Aangepaste prijs bij grote bestellingen.

 

*** TIP : BESTEL VIA TROOPER EN STEUN HEPATOTRANSPLANT-GENT vzw ***

 

Etsy.com/qr-code-medische-armband

meer modellen en andere materialen, verschillende prijzen

Naast de QR-code code staat duidelijk het symbool van EHBO.

Geen speciale aanbieding voor groepen.


Conclusie :

Alle bedrijven bieden ongeveer hetzelfde aan.

Safe ID heeft de beste prijs en meerdere keuzes. 

Thync.it is eerder duur bij aankoop.

Etsy heeft meerdere modellen en dus de meeste keuze.