ORGAANDONATIE en TRANSPLANTATIE

VAN LEVENSBELANG VOOR IEDEREEN !

 

Eén van de maatschappelijke doelen van Hepatotransplant - Gent vzw is het belang van orgaandonatie promoten en bij een breder publiek bekend maken. Dit doen we onder andere door het organiseren van info-momenten en het geven van info-sessies.

 

Tijdens deze info-sessies vertellen we meer over orgaandonatie en transplantatie, verstrekken we informatie over hoe orgaandonatie werkt en wat het belang er van is. We leggen uit wat de wet nu precies zegt en wat de dagelijkse realiteit is. Wie in aanmerking komt om donor te zijn, welke organen en weefsels gedoneerd kunnen worden en hoe een transplantatie-procedure verloopt. We verduidelijken waarom het toch belangrijk is om je te registreren als orgaandonor en hoe je dat het best kan doen. 

 

Daarnaast kunnen we als ervaringsdeskundige een persoonlijk verhaal vertellen dat de positieve impact van orgaandonatie benadrukt en de grote verandering die een transplantatie met zich mee brengt in levende lijve tonen.

 

We stellen ook graag kort even onze vzw voor en wat we voor onze lotgenoten -levertransplantatiepatiënten- kunnen betekenen.

 

Uiteraard is er ruimte voor vragen en gesprek, Over inhoudelijke en praktische zaken , maar ook over ethische kwesties en persoonlijke overwegingen met betrekking tot orgaandonatie en transplantatie.

 

Het info-moment verloopt in een informele sfeer en we proberen een veilige omgeving te creëren waar de aanwezigen vrij kunnen praten en gedachten kunnen delen over orgaandonatie en transplantatie. Het doel van deze infosessie is om het bewustzijn te vergroten, eventuele misvattingen over orgaandonatie weg te nemen en mensen aan te moedigen zich te registreren als orgaandonor. Om op deze manier levens te redden en de kwaliteit van leven te verbeteren !

 

Wil jij ook helpen onze missie verspreiden ? Wil je dit interessante onderwerp aan bod laten komen in uw school, bedrijf of vereniging ? Organiseer je een beurs of evenement waar je denkt dat wij een interessante meerwaarde kunnen bieden ? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer info. 

 

Erwin, Eefje, Brigitte en Guido

ENKELE SFEERBEELDEN 

Wij waren aanwezig op het Oncoloqium op 27.04.2024 te Gent.

We gaven recent info-sessies op vraag van de gemeente Destelbergen en Rotary Westdorpe-Zelzate-Euregio.