Ik sta op de wachtlijst levertransplantatie

Ik sta op de wachtlijst

 

Eens je op de lijst staat, is het wachten terwijl de medische opvolging verder loopt en je houdt aan de voorschriften op vlak van voeding, hygiëne,vermijden van infecties, medicatie, langskomen voor onderzoeken enz.

 

Van zodra je een nieuw ongemak hebt of koorts moet je zonder uitstel je leverspecialist ( de poli ) contacteren of naar de Spoedopname gaan buiten de normale uren.

 

Het is zeer belangrijk dat je dag en nacht bereikbaar blijft indien men je wil oproepen voor een transplantatie.

Hou dus je GSM steeds binnen handbereik, ook gedurende de nacht.

Als je het geluid afzet ( bvb bij een optreden ) zorg dan toch dat je de trilfunctie voelt.

Zorg er voor dat er meerdere mensen zijn die bereikbaar zijn en dat die weten waar je bent als men je niet kan bereiken omdat bvb je toestel een platte batterij heeft.

Als je meerdere uren nodig hebt om naar het UZ te komen ( wegens een uitstap) of als je in het buitenland bent, waarschuw dan de transplantcoordinatie zodat ze er mee kunnen rekening houden.

Zet steeds een kleine reiszak klaar met het strikte minimum voor hospitalisatie, de eerste dagen heb je weinig of niets nodig en alles kan later meegebracht worden.

Neem geen waardevolle voorwerpen of geld mee naar het ziekenhuis.

Je ID kaart heb je wel nodig en je GSM zal men opbergen op de kamer.

Weet steeds wie je naar het UZ zal brengen als je zelf niet met de wagen kan komen.

Vergeet niet dat bij een transplantatie de chirurgen maar enkele uren tijd hebben om de donorlever te transplanteren.Het is niet uitgesloten dat je hoopvol en tevreden naar het UZ komt na een oproep maar dat de operatie om een of andere reden niet kan doorgaan.

Je veiligheid staat op de eerste plaats !